Политика за поверителност

Ние считаме гарантирането на правото на защита на личните данни за основен ангажимент на smartphonesbg.com, поради което ще използваме и вложим всички необходими средства и усилия, за да обработваме Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните" или „ОРЗД")Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили настоящия документ, чрез който искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти отнашия уебсайт.

Моля, прочетете внимателно тази декларация за поверителност, преди да използвате нашите услуги.

 

В Декларацията за поверителност:

"Услуги" означава всички продукти, услуги, съдържание, характеристики, технологии или функции и всички свързани уебсайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

"Платформа" означава уебсайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.

"Лични данни" означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).

"Администратор на лични данни" означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

 

1. Кои сме ние?

Основният администратор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е КИТАЙСКИ ТЕЛЕФОНИ ЕООД, дружество с ограничена отговорност със седалище Стара Загора 6000, КИРИЛ И МЕТОДИЙ No 3, ет. 12, ап. 56, България. Съответните данни за контакт са посочени в раздел 13.

Pazaruvaj (Online Comparison Shopping Kft. (H-1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Данъчен номер: 24868291-2-42, Съдебна регистрация: 01-09-186759) е упълномощен администратор на данни във връзка с измерване клиентското удоволетворение в рамките на Програмата Коректен Магазин. След покупка, e-mail адресът на клиента се препраща към Pazaruvaj. Препращането на данните се осъществява с цел изискване на мнения от клиентите и публикуване им. Така препратеният e-mail адрес се администрира от Online Comparison Shopping Kft. като лични данни по наше нареждане, при наличието на съответните договори и условия за опазване сигурността на данните."

 

2. Какви данни събираме за Вас?

2.1. Данни, осигурени чрез директни взаимодействия.

Регистрация и друга информация относно профила на потребителя

Когато се регистрирате, за да изпозвате нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

 

Ако се регистрирате като използвате Вашият имейл адрес:

  • събираме информация относно Вашият имей адрес.

 

При влизане в нашите Услуги или по време на процеса на участие в нашите Услуги, Вие можете да изберете да предоставите някои от следните допълнителни лични данни:

  • Вашето име и фамилия
  • ЕГН
  • Адрес
  • Имейл адрес
  • Мобилен телефон

 

Комуникация чрез функцията за чат на нашата Платформа

Когато използвате функцията за чат, за да комуникирате с нас, ние събираме тази информация, която Вие избирате да ни предоставите чрез тази функция.

 

2.2. Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги

Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:

 

Данни за потребител и данни за вписване

Запазваме данните Ви за вход в Платформата (дата на регистрация, дата на последната промяна на паролата, дата на последното успешно влизане).

 

Бисквитки и подобни технологии

Използваме "бисквитки" ("cookies"), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията Ви, свързани с използван език и да Ви предоставяме подходящи реклами. "Бисквитките" са малки текстови файлове, прехвърлени от уеб сървър на твърдия диск на Вашето устройство. Бисквитките могат да се използват за събиране на датата и часа на посещението на уебсайта, историята на сърфирането в интернет, Вашите предпочитания и потребителското Ви име. Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои "бисквитки" или да ви предупреждава, когато уебсайтовете, които посещавате задават или имат достъп до "бисквитки". Моля, имайте предвид, че aко деактивирате или откажете "бисквитките", някои части от нашите услуги / Платформа може да станат недостъпни или да не функционират правилно. За повече информация относно "бисквитките", които използваме, моля, вижте нашата Политика за бисквитките

 

2.3. Данни от трети страни или от публично достъпни източници

Ние получаваме Ваши лични данни от различни трети страни и публични източници, както е посочено по-долу:

i. Конкретни технически данни и информация за използването на Услугите от доставчици на анализи като Google Аnalyitics, Facebook, Google и други подобни;

ii. Данни, събирани от прочит на бисквитки, данни от рекламни мрежи и други подобни;

iii. Публично достъпна, специализирана информация от доставчици на информация за търсене като публични онлайн каталози и директории;

 

2.4.Не събираме лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения;
  • разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
  • се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном;

 

3. Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на лица под 16-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

 

4. Защо обработваме Ваша лична информация?

Ще използваме Вашата информация и лични данни само тогава, когато законодателството ни позволява. Най-често ще използваме Вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато трябва да изпълним договорът, който сме сключили или предстои да сключим с Вас.
  • обработване на поръчки, включващо приемане, валидиране, експедиране и фактуриране на същите;
  • разрешаване на проблеми, свързани с анулирания на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги;
  • връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби;
  • възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби;
  • отпускане на кредит в сътрудничество с нашите партньори „Ти Би Ай Банк" и „УниКредит Кънсюмър Файненсинг";
  • подпомагане, включително даване на отговори на Вашите въпроси във връзка с поръчките Ви или стоките и услугите на smartphonesbg.com;
  • Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между smartphonesbg.com и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно приложимото законодателство, включително данъчното и счетоводното законодателство.
  • Когато е нужно за защита на Ваши законни интереси да подобрим нашите услуги и да Ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.
  • Когато сме задължени да спазим законово или регулаторно задължение.

 

При определени обстоятелства, може да обработваме вашите лични данни въз основа на Вашето съгласие. Ако го направим, ще ви уведомим за целта и категорията на личните данни, които ще бъдат обработени в момента, в който искаме вашето съгласие. По-долу излагаме описание на начините, по които използваме вашите лични данни и кои са правните основания, на коитo се позоваваме, за да го направим. Също така идентифицираме какви са нашите законни интереси.

 

4.1. За осигуряване на достъп на потребителите и предоставяне на Услуги чрез нашата Платформа.

  • Ако използвате за достъп Вашия имейл адрес, ние използваме Вашето име, фамилия, мобилен номер и / или имейл адрес, за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до нашата Платформа.
  • Горепосочените регистрационни данни се използват от нас, за да предоставим нашите Услуги в съответствие с Общи условия на ползване.
  • Използваме Вашия мейл адрес и мобилен номер, за да Ви направим предложения и препоръки за нашите Услуги, които може да Ви интересуват.

 

Ние обработваме горепосочената информация за точно изпълнение на договора ни с Вас и на базата на нашия законов интерес за извършване на маркетингови дейности, за да Ви предложим услуги, които може да са от ваш интерес.

 

4.2. За да ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.

А) Използваме мобилния Ви номер, данните от формата за достъп, за да администрираме и защитим Платформата (включително отстраняване на проблем, анализ на данни, тестване, предотвратяване на измами, поддръжка на системата, подкрепа, отчитане и приемане на данни).

Б) Анализираме комуникациите ви, извършени чрез функцията ни за чат за предотвратяване на измами и за насърчаване на безопасността чрез блокиране на спам или обидни съобщения, които може да са ви били изпратени от всеки друг потребител.

Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите Услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

 

5.Как ще Ви информираме за промени в Декларацията за поверителност?

Можем да актуализираме настоящата Декларация за поверителност от време на време. Ще публикуваме промените на тази страница и ще Ви информираме чрез имейл или чрез Платформата. Ако не сте съгласен с извършените промени, имате право да изтриете личните данни които съхраняваме за вас, като изберете "Моят профил", функцията – "Забравете ме".

 

6. Вашите права

При определени обстоятелства, имате права съгласно приложимите закони за защита на личните дани и във връзка с вашите лични данни.

Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля, изберете настройките на профила си / настройките за поверителност или се свържете с нас чрез Kонтактната форма

 

Право да поискате достъп до личните си данни ("Заявка за личната ми информация "). Това ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно обработвани.

 

Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това ви дава възможност да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.

 

Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност да се свържете с нас с искане за преустановяване на обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

 

Право да поискате заличаване на личните Ви данни (като изберете "Моят профил", функцията – "Забравете ме" или чрез формата за контакт. . Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за изтриване или премахване на личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж, по-долу), когато имате съмнение, че е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни (виж, раздел 10).

 

Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни, когато е основано на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя ваше право на възражение.

 

Право да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ще Ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, Вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се отнася само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали , за да сключим договор с Вас.

 

Право да оттегляте вашето съгласие за обработването на личните Ви данниимате по всяко време. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание предварително дадено Ваше съгласие.

 

Обикновено не се изисква такса: Нямате задължение за плащане на такса за достъп до личните Ви данни (или за упражняване на някое от другите Ви права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата Ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна. Може да откажем да изпълним искането Ви при тези обстоятелства.

 

Срок за отговор: Ще направим всичко възможно, за да отговорим на всяко легитимнo исканe в рамките на един месец от подаването му. Може да ни отнеме повече от месец, в случай че искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще ви уведомим и ще Ви държим в течение. Освен това, имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни, както е посочено в раздел 13. Преди да подадете жалба до Комисията за зашита на личните данни, бихме искали да се запознаем с Вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. Моля, обърнете се към нашия Oтдел за поверителност, като използвате формата за контакт.

 

7. Комуникации и маркетинг

Ще се свържем с вас чрез мейл, чрез SMS, телефонно обаждане или чрез известие във връзка с нашите Услуги / Платформа, за да потвърдим регистрацията Ви, както и за други съобщения за във връзка с Услугите ни. Тъй като е наложително да Ви предоставяме такива съобщения, може да не е предоставена възможност да откажете тяхното получаване.

Можете да поискате да спрем да ви изпращаме маркетингова комуникация по всяко време, като кликнете върху връзката за отказване в имейла или в изпратения до Вас SMS или като се свържете с нас чрез Kонтактната форма

Може да получавате маркетингови съобщения от нас, в случай чe:

  • сте поискали такава информация от нас;
  • използвате Платформаta или Услугите;
  • предоставили сте вашите данни, когато сте реализирали участие в конкурс, организиран от Платформата; или
  • сте регистрирани за промоция.

 

8. С кого споделяме Вашите данни?

Може да споделяме Вашите лични данни със страните, изброени по-долу за целите, посочени по-горе в раздел 4.

Доставчици на куриерски услуги;

Доставчици на платежни/ банкови услуги;

Застрахователни компании;

Доставчици на ИТ услуги;

Доставчици на услуги от трети страни: Използваме доставчици на услуги от трети страни за предоставянето на определени части от нашите Услуги, като например устройства за съхранение в "cloud" като Amazon Web Services или Microsoft Azure. Доставчиците на услуги може да се намират в или извън ЕИП.

Провеждаме проверки на нашите доставчици на услуги от трети страни и изискваме от тях да спазват сигурността на вашите лични данни и да се отансят към тях в съответствие със законовите изисквания. Не позволяваме на доставчиците на услуги от трети страни да използват Вашите лични данни за собствени цели и единствено им позволяваме да обработват Вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

 

Доставчици на реклами и анализи: С цел да подобрим Услугите си, понякога ще споделяме неподлежащатата на идентифициране информация с доставчиците на анализи, които ни помагат да анализираме как потребителите използват Платформата / Услугите. Споделяме информацията си с тях в неподлежаща на идентифициране на субектите форма за наблюдение и отчитане на ефективността на предоставяните кампании на нашите бизнес партньори и за анализ на самия бизнес. За повече подробности относно нашите рекламодатели и доставчици на анализи, моля, вижте нашата Политика за "бисквитки".

 

Правоприлагащи органи, регулатори и други: Можем да разкрием вашите лични данни на правоприлагащи органи, правителствени или публични органи и други подобни на трети страни, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. Можем да разкриваме вашите лични данни, когато такова разкриване е необходимо за създаването, упражняването или защитата на правни искове, независимо дали в съдебни производства или в административна или извънсъдебна процедура. В тези случаи, не сме задължени да информираме потребителите за разкриването на техните лични данни на публичните органи.

Можем да продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи. Има вероятност да придобием други фирми или да се слеем с тях. Ако настъпят тези промени в нашата дейност, новите собственици могат да използват личните Ви данни по същия начин, както е описан в настоящата декларация за поверителност.

 

9. Международни трансфери

Всеки път, когато прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП, ние гарантираме, че се предоставя подобна степен на защита, като се гарантира прилагането на поне една от следните предпазни мерки:

  • Прехвърляме вашите лични данни само в държави, за които се приема от Европейската комисия, че осигуряват адекватно ниво на защита на личните данни. За повече подробности вижте Европейската комисия: Адекватност на защитата на личните данни в страни извън ЕС (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_bg)
  • Когато използваме услугите на определени доставчици на услуги, можем да сключваме с тях конкретни договори, одобрени от Европейската комисия, които предоставят на личните данни същата защита, която имат в Европа. За повече подробности вижте Европейска Комисия: Примерни договори за птрансфер на лични данни на трети държави (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_bg)
  • Когато използваме доставчици на услуги със седалище в САЩ, можем да извършим трансфер на данни към тях, ако те са част от Споразумение за поверителност на ЕС и САЩ (EU-US Privacy Shield), , който изисква от тях да предоставят подобна защита на личните данни, споделяни между Европа и САЩ. За повече подробности вижте Европейска комисия: Споразумение за поверителност на ЕС и САЩ. (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en)

Можете да получите копие за въведените гаранции, като се свържете с нас чрез формата за контакт.

 

10. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период от време?

Данните, които събираме за вас, ще бъдат съхранявани и обработвани както във, така и извън ЕИП на защитени сървъри, за да се осигури възможно най-добрият потребителски опит на потребителите.

Ще запазим вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период на запазване на личните Ви данни, ние вземаме предвид количеството, естеството и чувствителността на личните Ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови изисквания.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на Вашите лични данни, моля свържете се с нас чрез Kонтактната форма

 

11. Технически и организационни мерки за сигурност при обработката

Цялата информация, която получаваме за Вас, се съхранява на защитени сървъри и сме изпълнили технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на Вашите лични данни. Smartphonesbg.com непрекъснато оценява сигурността на своята мрежа и годността на своята програма за вътрешна информационна сигурност, която е предназначена да: (a) спомага за защитата на Вашите данни от случайни или незаконни загуби, достъп или разкриване; (б) идентифицира разумно предвидими рискове за сигурността на smartphonesbg.com в) минимизира рисковете за сигурността, включително чрез оценка на риска и редовно тестване.

Моля, имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на Вашите данни, прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните Ви данни да станат достъпни до неупълномощени трети страни.

 

12. Линкове, насочващи към сайтове на трети страни

Уебсайтът ни може да съдържа връзки към уебсайтове или приложения на трети страни. Ако кликнете върху някоя от тези връзки, имайте предвид, че всеки има собствена политика за поверителност. Не контролираме тези уебсайтове / приложения и не носим отговорност за техните пoлитики. Когато напускате smartphonesbg.com, Ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

 

13.Контакт

За допълнителна информация или за упражняване на Вашите права, моля, проверете настройките на Вашия профил / поверителност или се свържете с нашият Отдел за поверителност, като използвате нашата Kонтактна форма. Също така можете да се свържете с Администратора на лични данни за вашите Услуги КИТАЙСКИ ТЕЛЕФОНИ ЕООД на адрес: Стара Загора 6000, КИРИЛ И МЕТОДИЙ No 3, ет. 12, ап. 56, България.

 

За въпроси, свързани със защитата на лични данни, Вашият местен надзорен орган е:

Комисия за защита на лични данни

Адрес: София , 1592, бул. "Цветан Лазаров" 2

Тел. +359 2 915 3580 Fax +359 2 915 3525

Email: kzld@cpdp.bg

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/

Меню

Вход и настройки

Create a free account to save loved items.

Sign in

Създай акаунт за да използваш Списъка с желания

Sign in